Van fysiek gesloten naar online geopend in minder dan 2 dagen

Van fysiek <u>gesloten</u> naar online <u>geopend</u> in minder dan 2 dagen
– Development

Ligt jouw bedrijf gedeeltelijk, of zelfs helemaal stil vanwege het Coronavirus? Dit is op zijn zachts uitgedrukt erg vervelend en het kost jouw bedrijf waarschijnlijk erg veel omzet. Binnen ons netwerk kreeg ook Henk Boer Winery hiermee te maken. In deze casestudie leggen wij uit hoe wij op zeer korte termijn een webshop hebben gerealiseerd, zodat een gedeelte van de omzet opgevangen wordt doormiddel van online verkoop.

Henk Boer Winery is een groothandel in wijnen en levert aan bedrijven binnen de horeca sector. Toen het kabinet afgelopen zondag besloot dat de horeca verplicht haar deuren moest sluiten, betekende dit voor Henk Boer Winery, dat een groot deel van de omzet voor onbepaalde tijd zou weg vallen.

Om deze grote omzetdaling gedeeltelijk op te vangen hebben de ondernemers achter Henk Boer Winery direct contact opgenomen met Digital Duke. Wij hebben vervolgens snel geschakeld en binnen twee dagen een webshop geïmplementeerd op de huidige website van de wijn groothandel. Op deze webshop kunnen particulieren kiezen uit een kleine selectie wijnen om thuis te laten bezorgen. Na ontvangst van de bestelling neemt Henk Boer Winery contact op met de klant om samen tot een gewenst bezorgmoment te komen.

Zoals gezegd was de webshop binnen twee dagen online en werd de eerste bestelling al op de derde dag bezorgd. Via deze tijdelijke oplossing kan een gedeelte van de omzet worden opgevangen en kan de bedrijfsvoering binnen Henk Boer Winery tenminste gedeeltelijk doorgaan.

 

“Bekijk hier de online winkel van Henk Boer Winery”

 

Deze switch van fysieke verkoop naar online verkoop valt in veel meer branches toe te passen dan enkel de handel in goederen. Denk bijvoorbeeld aan het geven van online trainingen, workshops en advies gesprekken. Ook het voor langere tijd laten thuis werken van je personeel, brengt wellicht uitdagingen met zich mee voor de interne communicatie. In tijden van crisis helpen wij elkaar graag.

Benieuwd naar wat Digital Duke voor jou kan betekenen in deze onzekere tijden?